Back

0 Marirea vitezei la calculator

Your vote is:
5.00 of 1 votes

Am sa va vorbesc pe scurt despre cum poti mari viteza calculatorului.

Zilele acestea am observat ca laptopul ruleaza aplicatiile tot mai greoi si prima reactie pe care am avut-o a fost sa intru repede pe site-ul de unde am cumparat anul trecut laptop-ul si sa vad daca exista o posibilitate de upgrade, buy-back.

Partea de upgrade evident ca prima reactie a fost sa vad capacitatea placii de baza, daca imi mai permite niste RAM *(prima reactie pe care o poti avea pentru imbunatatirea vitezei ca doar nu ai RAM destul.. hah). Mi-am adus aminte in acele momente ca am luat toate componentele pana la maximul placii de baza .. asa ca mi-a ramas doar varianta de buy-back sau sa vand laptopul si sa iau altul.

La baza ADN-ului meu mi-am adus aminte ca sunt informatician :) asa ca am analizat putin cum sta treaba cu viteza calculatoarelor... si mi-am dat seama ca un calculator pentru a rula bine in ziua de azi trebuie sa aibe urmatoarea structura:

  1. Stocare in cazul nostru SSD
  2. Memorie virtuala RAM cantitativa
  3. Placa de baza cu rate de transfer informatii mari
  4. Procesor pe masura placii de baza

Mno mi-am dat seama ca toate acestea trebuie sa fie rapide insa aceste lucruri nu prea sunt mentionate in site-urile care comercializeaza aceste componente.

Conculuzia e ca:

  • degeaba ai un SSD daca nu are o viteza mare de citire si scriere
  • degeaba ai 8-16-32Gb memorie RAM daca nu e si de viteza mare - citire si scriere 
  • la fel si pt placa de baza legata de transferul de date

La memoriile usb am observat ca se practica reclamele astea de genul: 128Gb !! si viteza de scriere e cam 5-15 Mb/secunda!!! *(SERIOS? - in ce an ne aflam?)

Deci concluzia 2: la upgrade de acum o sa ma uit la vitezele de citire si de scriere nu doar la .. cati Mhz are procesorul, cati Gb am RAM si cati Gb am HDD-ul